در خانه به سادگی یخمک های خوشمزه و طبیعی درست کنید
ازآنجاییکه اکثر یخمکهای بازاری از رنگهای مصنوعی و اسانسهای مختلف تهیه شده، بنابراین بهتر است که این دسر را برای خود و فرزندانتان به صورت دستی در منزل تهیه کنید. طرز تهیه یخمک خانگی ساده را در این بخش از جوان ایرانی برای شما به طور کامل شرح میدهیم.
طرز تهیه یخمک با هندوانه
در این روزهای گرم تابستانی در اکثر منزلها، هندوانه که یک میوه شیرین و آبدار است بهراحتی یافت میشود. میتوانید با این میوه خوشمزه یخمک درست کنید.
مواد لازم
هندوانه ۱ عدد
شکر ۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
نعنا به مقدار دلخواه
ابتدا هندوانه را به قطعات بسیار کوچک تقسیم کرده، سپس شکر، نعنا و آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید. تمامی این مواد را داخل مخلوط کن یا میکسر بریزید تا کاملاً یکدست شود. اما اگر این وسیلهها را ندارید، میتوانید هندوانه را بسیار ریز کرده و نعنا را نیز خورد کنید. آب لیمو ترش را گرفته و همراه شکر در ظرفی ریخته و با قاشق و همزن دستی آنها را کاملاً مخلوط کنید. سپس داخل قالب مناسب یخمک ریخته و چوب بستنی را داخل آن قرار دهید و در فریزر بگذارید تا کاملاً ببندد و یخ بزند.جوان ایرانی (irjavan.com)
طرز تهیه یخمک با شیر
برخی از افراد علاقه بسیار زیادی به یخمک دارند. بنابراین بهتر است روش تهیه آن را آموزش ببینید تا بتوانید در خانه به راحتی تهیه کنید.
مواد لازم
شیر ۱ لیوان
موز ۱ عدد
شکر و مقدار لازم
به راحتی میتوانید یک یخمک خوشمزه با شیر درست کنید، به این صورت که ابتدا شکر را داخل شیر ریخته و کمی آن را حرارت دهید تا حل شود. سپس اجازه دهید تا کاملاً سرد شود. لیوان یخمک را برداشته و موز را داخل آن را له کنید. چوب یخمک یا چوب بستنی را داخل ظرف قرار دهید و سپس شیر را اضافه کنید و اجازه داخل فریزر برای چند ساعت بماند تا کاملاً یخ بزند.
طرز تهیه یخمک با کیوی
برای انتخاب کیوی دقت بسیار زیادی داشته باشید زیرا این میوهی خوشمزه باید رسیده و آبدار باشد، اگر کال و نرسیده باشد، طعم یخمک شما خراب میشود.
مواد لازم
کیوی نرسیده و آبدار ۶ تا ۷ عدد
شکر نصف پیمانه
آب ۱ پیمانه
آبلیموی تازه ۲ قاشق غذاخوری
برای تهیه یخمک با کیوی، ابتدا آن را به صورت پوره در آورید. به این صورت که پوست کیوی را گرفته و آن را به قطعات کوچک تقسیم کرده و داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید تا به حالت پوره درآید.
همچنین شربت قند درست کنید. به این صورت که آب و شکر را روی حرارت قرار داده تا جوش آمده و کاملاً مخلوط شود و سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
سپس تمامی مواد را با هم مخلوط کنید و همچنین ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو را به آن اضافه کنید و سپس مواد را درون ظرفهای مخصوص یخ و یا هرگونه ظرف کمعمق دیگری ریخته و در فریزر قرار دهید تا کاملاً یخ بزند.
طرز تهیه یخمک میوهای
برای تهیه این نوع یخمک میتوانید از میوههای یخزده استفاده کنید. اما دقت کنید ۲۰ دقیقه قبل از شروع به تهیه یخمک، میوهها را از فریزر دربیاورید.
مواد لازم
میوههای یخزده مانند انگور ۴۵۰ گرم
شکر ۳۰ گرم
لیموترش ۱ عدد
یخ بزرگ ۶ عدد
نعنا برای تزیین به میزان دلخواه
ابتدا شکر را به همراه حدود ۳۰ میلیلیتر آب و همچنین لیموترش روی حرارت قرار داده تا شکر کاملاً حل شود. اجازه دهید تا سرد شده تا بتوانید با مواد دیگر آن را مخلوط کنید. میوههای یخزده را به همراه شربت قندی که درست کردهاید با هم مخلوط کنید. سپس در ظرف یخمک ریخته و درون فریزر قرار دهید تا یخ بزند.
طرز تهیه یخمک توتفرنگی
یخمک توت فرنگی رنگ و طعم بسیار عالی داشته و طرفداران خاص خود را دارد.
مواد لازم
آب ۱ فنجان
شکر ۱۷۰ گرم
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
توتفرنگی ۳ فنجان
برای تهیه یخمک توتفرنگی، آب، شکر و آبلیمو را با هم مخلوط میکنید تا شکر کاملاً حل شود. سپس ۳ فنجان توتفرنگی را در داخل مخلوط کن ریخته و این شربت را به آن اضافه میکنید تا همه مواد خوب با هم مخلوط شود. سپس داخل ظرف مخصوص در داخل فریزر قرار دهید. دقت کنید که ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یکبار هم بزنید. میتوانید مواد را درون ظرف به صورت تکهتکه قرار دهید تا یخمک کریستالی به دست آید، این مورد بستگی به سلیقه شما دارد.
طرز تهیه یخمک لیمو
همراهان گرامی مجله جوان ایرانی باید بدانید که یخمک لیمو طعم ترشی دارد. اگر ترش مزاج هستید قطعا از خوردن آن لذت میبرید.
مواد لازم
آب ۳ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
آبلیموی خانگی ۱ قاشق غذاخوری
پوست لیمو رنده شده ۱ قاشق غذاخوری
برای تهیه یخمک لیمو مانند دیگر یخمکها ابتدا آب، آبلیمو و شکر را با همدیگر مخلوط کرده تا شکر کاملاً حل شود. سپس رنده پوست لیمو را به آن اضافه کنید، داخل مخلوط کن ریخته و با آب لیمو خانگی مخلوط کنید. سپس آن را داخل قالب بستنی یخمک بریزید و داخل فریزر قرار دهید اگر چوب بستنی ندارید یک قاشق غذاخوری میتوانید داخل آن قرار دهید.
میزان ترشی و شیرینی یخمک کاملاً بستگی به سلیقه شما دارد.
طرز تهیه یخمک آلبالو
آن دسته از افرادی که طرفدار طعمهای ترش هستند بیشتر یخمک آلبالو را دوست دارند و از آن لذت میبرند.
مواد لازم
آلبالو یخزده و هسته جداشده ۳ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
آب انگور یکسوم پیمانه
نمک یکدوم قاشق غذاخوری
برای طرز تهیه یخمک آلبالو ابتدا هسته آن را جدا کرده و در داخل دستگاه مخلوط کن ریخته و آن را مخلوط کنید تا کاملاً نرم و یکدست شود. سپس مواد دیگر مانند نمک را اضافه کنید و هم میزنیم. مرحله بعدی باید مخلوط را در داخل قالب بستنی چوبی بریزید و اجازه دهید تا منجمد شود.
مضرات یخمک بازاری برای کودکان
در هنگام تهیه یخمک و یا نوشمک بازاری دقت کنید که علامت استاندارد داشته باشد، زیرا در غیر این صورت سلامتی کودک شما در خطر است. ازآنجاییکه در فصل تابستان هوا گرم است و مردم به سرعت دنبال پیدا کردن یک نوشیدنی خنک هستند، به همین دلیل معمولاً توجهی به نشان استاندارد ندارند. درصورتیکه باید والدین دقت کافی را به عمل آورند، همچنین دستورالعملهای تهیه آن را نیز مطالعه کنید تا از نگهدارنده و شیرینکنندههای مصنوعی غیرمجاز استفاده نشده باشد. برای اینکه خیال شما راحت باشد، میتوانید این نوشیدنی خوشمزه را در منزل تهیه کنید.
درواقع انتخاب نوع یخمک بستگی به مزاج افراد دارد. افرادی که ترش مزاج هستند، معمولاً از یخمکهایی با طعم آلبالو، تمشک و زرشک بسیار لذت میبرند. اما در مقابل افرادی که شیرین مزاج هستند یخمکهایی با طعم گیلاس، هلو و یا هندوانه را دوست دارند.
سخن پایانی
در این بخش از جوان ایرانی سعی کردیم طرز تهیه یخمک را به سادهترین شکل ممکن برای شما بیان کنیم. اما شما عزیزان میتوانید انواع اسموتی، موهیتو و سایر نوشیدنیهای خنک را نیز در تابستان میل کنید